Onze cursus

Onze cursus

Onze cursus bestaat uit 10 lessen waaronder 1 examen. De cursus duurt ongeveer 3 maanden waarbij er verschillende formules mogelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat u zich op voorhand goed laat informeren door één van onze adviseurs op een infosessie. Op die manier kan u de formule kiezen die het best bij uw kind past.  

De lessen

Om de lessen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, gebruiken we de typomaat. Door middel van de typomaat worden de lessen op een ritmische manier gegeven waarbij de cursisten dankzij het oplichten van de letters de bewegingen visueel in het geheugen prenten. Het ritme kan aangepast worden en er kan zelfs een muziekje opgezet worden waardoor men in een ontspannen sfeer de nieuwe vaardigheid kan leren. 

De vierkleurenmethode

Om het blind typen aan te leren maken we gebruiken van de bekende vierkleurenmethode. Hierdoor leren de cursisten vanaf de eerste aanslag op een correcte manier blind typen. Elke vinger zal een blauw, rode, gele of groene kleurbaan bedienen. 

Examen

Op het einde van de cursus zal de cursist door het afleggen van een examen een diploma kunnen behalen. In de eerste plaats is het de bedoeling dat de cursisten beloond worden voor het vele oefenen maar in dit geval hebben ze ook een techniek geleerd waarvan ze levenslang kunnen genieten. Ze worden dus 2 keer beloond!